You are currently viewing Specijalni gost Game Changer festivala u Crnoj Gori: Bori se protiv cyber kriminala, a njegove usluge traži i FBI

Specijalni gost Game Changer festivala u Crnoj Gori: Bori se protiv cyber kriminala, a njegove usluge traži i FBI

  • Post author:
  • Reading time:5 mins read

Brojimo još sitno do prvog Game Changer festivala u Crnoj Gori. Zapišite u kalendare: Tivat, od 4. do 6. srpnja!

Tivat će postati domaćin trodnevnog Game Changer festivala koji će privući više od 500 posjetitelja programima tijekom tri konferencijska dana i nevjerojatnih 9000 posjetitelja svjetlosne izložbe digitalnog dizajna i animacije u svijetu videoigara. Kruna festivala bit će svečana večer dodjele Game Changer Montenegro nagrada najprogresivnijim tehnološkim kompanijama i pojedincima iz Crne Gore.

U jedinstvenom ambijentu, večer dodjele Game Changer nagrada postaje svečanost inspiracije i priznanja. Svaka kategorija predstavlja poseban aspekt tehnološkog razvoja: od start-upa koji su se vinuli u visine do kompanija koje transformiraju industrije, kao i pojedinaca koji svojim radom i posvećenošću donose digitalnu revoluciju. Ova gala večer bit će kruna rada onih koji su se usudili sanjati velike snove. Od inovacija u umjetnoj inteligenciji, preko blockchain tehnologija, do revolucionarnih aplikacija i softverskih rješenja – svaka nagrada je priznanje za izuzetne doprinose i hrabrost da se ide dalje i više.

Osim fantastičnog programa i prekrasnih lokacija koje oduzimaju dah, Game Changer Montenegro bit će poseban i zbog specijalnih gostiju. Jedan od njih je svakako Michael Roberts iz Rexxfield Cybercrime Investigations i PICDO (Public International Cybercrime Disruption Organisation) – stručni istražitelj kibernetičkog kriminala, čiji je tim godinama pružao vrijedne i djelotvorne informacije i dokaze američkim maršalima, Ministarstvu domovinske sigurnosti, FBI-ju i policijskim snagama diljem svijeta!

Njegova stručnost pokazala se neprocjenjivom u kaznenim istragama, dovela je do osuđujućih presuda, osobito u identificiranju anonimnih internetskih korisnika i pomaganju u uhićenjima i osudama. Michaelov rad također je dokazao nevinost i oslobodio iz zatvora lažno optužene cyber kriminalce u tri različita slučaja.

Godine 2003. Michael je osnovao Mile2.com, tvrtku za IT sigurnosnu obuku koja je brzo postala mjerilo u industriji. Mile2 je pružao vrhunske certifikate iz područja protiv hakiranja i digitalne forenzike, privukavši pažnju američkog ratnog zrakoplovstva, osoblja Ujedinjenih naroda, Australske obrambene obavještajne službe te brojnih državnih i saveznih policijskih agencija. Pod Michaelovim vodstvom, Mile2 je dobio prestižne ugovore i odigrao značajnu ulogu u obuci raznih vojnih i policijskih kadrova.

Nakon prodaje Mile2 2008. godine, Michael se usredotočio na Rexxfield, jedinicu za digitalne forenzičke istrage koja je dodatno učvrstila njegov status lidera u industriji. Njegovo iskustvo u identificiranju internetskih korisnika uključenih u ilegalne online aktivnosti značajno je raslo tijekom tog razdoblja.

Michael je također osnovao Picdo, Inc., američku humanitarnu organizaciju s misijom smanjenja tereta na vladu podučavajući policijske službenike najboljim praksama u istragama kibernetičkog kriminala. U skladu s jednim od ciljeva ovog foruma, kroz svoj rad s Rexxfieldom i Picdom, Michael se nada značajno poremetiti kriminalne kibernetičke operacije diljem svijeta.

Tijekom godina, Michael se pojavljivao kao stručni svjedok u građanskim parničnim postupcima i kao opći svjedok u kaznenim slučajevima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Državama i Australiji. Njegovo opsežno iskustvo u razotkrivanju zlonamjernih aktera koji koriste komunikacijske tehnologije za počinjenje zločina učinilo ga je neophodnim resursom u području digitalne forenzike i kibernetičke sigurnosti.

Blockchain Forensics: Expert Cyber Detectives Tracking Down Cybercriminals x Blockchain Forensics Forum, Tivat, July 4, 2024. Don’t miss out!