You are currently viewing WOMENPOWER IN A GAME CHANGER PLATFORM!

WOMENPOWER IN A GAME CHANGER PLATFORM!

  • Post author:
  • Reading time:2 mins read

Vrlo smo ponosni što možemo s vama podijeliti vijest da 71% ukupnog broja core Game Changer timova u tri zemlje čine žene. Vlastitim primjerom dokazujemo svoje zalaganje za veću ulogu i zastupljenost žena.

U današnjem dinamičnom poslovnom svijetu, gdje inovacije često postaju pokretački faktor uspjeha, sve više organizacija prepoznaje važnost formiranja vrhunskih timova koji će donositi ključne odluke i transformirati industriju. Ono što dodatno pojačava njihovu učinkovitost svakako jest raznolikost u svakom pogledu, u što spada i ravnoteža spolova.

Zastupljenost žena u poslovnim timovima važna je ne samo iz perspektive rodne ravnopravnosti, već i zbog konkretnih prednosti koje one donose.

Brojna istraživanja su pokazala da timovi koji uključuju žene donose bolje odluke, kreiraju inovativnija rješenja i postižu veći uspjeh na tržištu. Drugim riječima, različite životne priče i stajališta žena doprinose kreativnosti unutar tima, a na kraju i boljim rezultatima.

Iako se stvari mijenjaju na bolje po pitanju rodne raznovrsnosti, ali i ravnopravnosti, uvijek postoji prostor za poboljšanje. To znači da bi sve organizacije trebale i dalje aktivno raditi na politikama koje podržavaju jednakost spolova, te još većem uključivanju žena u svoje ključne timove.

Organizacije koje to prepoznaju imat će veliku prednost pred onima koje će u takvim promjenama biti sporije. Sretan Dan žena svim nevjerojatnim ženama!