You are currently viewing Dobitnici Game changer 2024. nagrada, drugi dio: Jedni su počeli iz unajmljenog stana, a oni zapošljavaju 41,5% žena

Dobitnici Game changer 2024. nagrada, drugi dio: Jedni su počeli iz unajmljenog stana, a oni zapošljavaju 41,5% žena

  • Post author:
  • Reading time:9 mins read

Nakon što smo vam pobliže predstavili prvih sedam ovogodišnjih dobitnika Game Changer nagrada, sada je vrijeme da to učinimo i s preostalih osam veličanstvenih.

Uzbudljiva večer proslave tehnoloških dostignuća i vizionara koji “mijenjaju igru” održana je u zagrebačkom hotelu Zonar zahvaljujući brojnim partnerima: JANAF, VISA, PBZ CARD, CROWE CROATIA, DE’LONGHI, ATLANTIC GRUPA, HONOR, HAMAG BICRO, MIVA , HAVAS ADRIATIC, REVUTO, PPD GLOBAL, CASUMO, D3 STOOGES 3D, VINARIJA ČOBANKOVIĆ.

U 15 uzbudljivih kategorija, nagrade su dodijeljene kao priznanje za izuzetnost u različitim sektorima tehnološke industrije.

8.) AI & BIG DATA INTEGRATED PROJECT OF THE YEAR

Dobitnik je Syntio

Partner kategorije: HONOR

Nova najbrže rastuća IT kompanija u Hrvatskoj dobro oslikava kojom se brzinom i nepredvidivošću razvija ova domaća industrija. Sve do prije nekoliko dana zagrebački Syntio bio je u nas potpuno nepoznata tvrtka. Syntio danas zapošljava čak 90 ljudi. U 2023. imao je prihod od 5,5 milijuna eura, a 2017. godine tvrtka je tek započela s radom. Partneri Syntija su neke od najvećih IT kompanija na svijetu, poput Microsofta, Amazona i Googlea. Tehnološki je ova tvrtka toliko napredna da čak FER s njom surađuje na izradi novog kolegija za svoje studente.

Samozatajnu zagrebačku informatičku tvrtku iznad radara je podigao Financial Times, postavivši je na popis tisuću najbrže rastućih tvrtki u Europi unazad četiri godine. Syntio se smjestio na 225. mjestu, i to u konkurenciji ne samo tvrtki iz EU, već i Ujedinjenog Kraljevstva.

9.) WOMEN EQUALITY OF THE YEAR – nagrada koju osvaja tvrtka koja aktivno promovira žensku inkluziju.

Dobitnik je Schneider Electric

Partner kategorije: De’Longhi

Schneider Electric u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH zapošljava 41,5% žena od ukupnog broja zaposlenih, čime je jedan od najboljih primjera rodne ravnopravnosti.

Schneider Electric globalni je stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju u više od 100 država, a za misiju ima biti osobni digitalni partner za održivost i učinkovitost. Potiču digitalnu transformaciju integriranjem vodećih svjetskih procesnih i energetskih tehnologija kako bi tvrtke mogle iskoristiti sve mogućnosti za učinkovitost i održivost.

10.) ESPORTS GG OF THE YEAR – nagrada za najboljeg e-sportaša hrvatske.

Dobitnik je Jurica Risek – Jur3ky

Partner kategorije: Havas Adriatic

Jurica “Jur3ky” Risek, stalni kreator sadržaja i streamer iz Hrvatske, urezao je svoju nišu u gaming zajednici svojom živahnom osobnošću i zadivljujućim igranjem. Njegovo putovanje kao svjedočanstvo globalne privlačnosti igranja, nadilazi geografske barijere kako bi potaknuo ujedinjenu zajednicu igrača. Pod natjecateljskim imenom “Jur3ky”, zaradio je 153,926.00 američkih dolara natječući se u igri Fortnite. “Jur3ky” je najbolji hrvatski igrač Fortnitea, uspio je zaraditi 92% od ukupne zarade Hrvata u igranju igre Fortnite. Game changer nagradu u njegovo ime preuzeo je njegov brat.

11.) E-COMMERCE TRANSFORMATION OF THE YEAR

Dobitnik je bazzar.hr 

Partner kategorije: PBZ Card

Najveći lifestyle marketplace u Hrvatskoj ima u ponudi više od 200.000 proizvoda koje prodaje 250+ prodavača-partnera iz Hrvatske i Europske unije. Na Startup Weekendu u Dubrovniku 2013. osvojili su prvo mjesto s idejom velikog internetskog prodajnog kanala za male, srednje i velike tvrtke, automatiziranog i prilagođenog za domaće tržište. Prva beta verzija Bazzar platforme lansirana je 2015. godine, te su iz klasičnog oglasnika izrasli u najveći lifestyle marketplace u Hrvatskoj. Danas su najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Hrvatskoj, odnosno 5. tvrtka u Srednjoj Europi prema Deloitteovoj listi Central Europe Technology Fast 50.

12.) ECOTECH PROGRESS OF THE YEAR

Dobitnik je Oikon Ltd. – Institute of Applied Ecology 

Partner kategorije: JANAF

Nagrada se dodjeljuje izuzetnim doprinosima u kreiranju tehnoloških rješenja za očuvanje okoliša, a dobiva ju tvrtka Oikon zbog iznimnog doprinosa korištenju novih tehnologija u projektu stvaranja Nacionalne karte morskih staništa.

Oikon d.o.o. – Institut za primijenjenu ekologiju, vodeća je licencirana i akreditirana konzultantska tvrtka/istraživački institut na području primijenjene ekologije u Hrvatskoj i regiji, s preko 26 godina iskustva. Područja u kojima djeluju obuhvaćaju zaštitu prirode i okoliša, industrijsku ekologiju, obnovljive izvore energije, upravljanje prirodnim resursima, ekološko modeliranje, daljinska istraživanja i još mnogo srodno upravljačkih aktivnosti.

Snažna vjera tvrtke u etičko korporativno upravljanje, kontinuiranu edukaciju talentiranih djelatnika, vodstvo i inovacije, visoku kvalitetu upravljanja, društvenu odgovornost, usredotočenost na potrebe klijenata i kvalitetu pruženih usluga, stvorila je u javnosti percepciju stručnosti i pouzdanosti.

13.) STREAMER OF THE YEAR

Dobitnik je Alen Žlimen

Partner kategorije: D3Stooges3D

Mladić koji dolazi iz Rijeke, Alen Žlimen, najgledaniji je hrvatski streamer na platformi Twitch, koja služi za live praćenje gaming sadržaja, na kojoj objavljuje svoj sadržaj. Elektronika i inovacije obilježili su mu srednjoškolsko obrazovanje, no ljubav prema gamingu stvorila je prepoznatljivo ime i donijela mu veliku popularnost zbog koje je Alen zaslužio ovu nagradu.

14.) GAMING RACKET OF THE YEAR

Dobitnik je Croteam

Partner kategorije: CASUMO.

15.) BABY UNICORN – nagrada za najperspektativniju hrvatsku tehnološku kompaniju s iznimnim globalnim potencijalom

Dobitnik je Sofascore

Partner kategorije: GAME CHANGER

Sofascore je sportska platforma koja je počela s radom 2012. godine. Mala tvrtka koja je na počecima djelovala iz unajmljenog stana na Vrbanima s nekoliko zaposlenika, pretvorila se u kompaniju koja ima 300 zaposlenih, otvorene urede u nekoliko država diljem svijeta i poslovne prostore koji se prostiru na pet katova zgrade u svojoj bazi u Zagrebu. Samo prošle godine broj zaposlenih rastao je za 35 posto, a prihodi su rasli za 30 posto. Kao platforma fokusirana je na sportske rezultate, analitiku i statistiku, Sofascore je prisutan u svim državama svijeta, a svaki mjesec ima više od 25 milijuna aktivnih korisnika.