You are currently viewing Dobitnici Game changer 2024. nagrada: Najbolji LinkedIn kreator, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik…

Dobitnici Game changer 2024. nagrada: Najbolji LinkedIn kreator, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik…

  • Post author:
  • Reading time:9 mins read

Vrijeme je da vam pobliže predstavimo prvi dio ovogodišnjih dobitnika Game Changer nagrada.

Uzbudljiva večer proslave tehnoloških dostignuća i vizionara koji “mijenjaju igru” održana je u zagrebačkom hotelu Zonar zahvaljujući brojnim partnerima: JANAF, VISA, PBZ CARD, CROWE CROATIA, DE’LONGHI, ATLANTIC GRUPA, HONOR, HAMAG BICRO, MIVA , HAVAS ADRIATIC, REVUTO, PPD GLOBAL, CASUMO, D3 STOOGES 3D, VINARIJA ČOBANKOVIĆ.

U 15 uzbudljivih kategorija, nagrade su dodijeljene kao priznanje za izuzetnost u različitim sektorima tehnološke industrije. Tko su naši dobitnici, saznajte u nastavku.

1.) NFT SPOTLIGHT OF THE YEAR

Dobitnik je Marko Mihalinec – Plazmatick

Partner kategorije: Hennessy

Marko Mihalinec, poznatiji kao DJ Plazmatick, vrsni je kreativac kojeg smo nagradili jer je s albumom “Loner” postao prvi domaći autor s objavljenim albumom kao NFT-om na platformi Singula.

Marko svoje kreativne projekte ima nagrađivane već od studentskih dana kada je osvojio Rektorovu nagradu za multimedijalni projekt. Njegov rad kasnije je prepoznat kroz grafičke radove i rane produkcije na kojima je kolaborirao. Njegova kreativnost nije ograničena samo na pisane riječi i scenarije, već se proteže i na glazbeno područje. Na jesen 2024. godine izlazi mu novi album “Fionna”. Pokretač je i prvog glazbenog projekta EjAjkule, kojeg u potpunosti generira uz pomoć umjetne inteligencije. Album EjAjkule “Melodije umjetne inteligencije” trenutno prolazi digitalnu certifikaciju te bi uskoro trebao biti dostupan na svim digitalnim platformama.

2.) LINKEDIN POWER CREATOR OF THE YEAR – nagrada za najboljeg kreatora sadržaja na poslovnoj mreži LinkedIn koji promovira inovacije

Dobitnik je Sasa Spasić

Partner kategorije: Cockta

S preko 267.000 pratitelja na LinkedInu, za Sašu možemo reći da se njegov glas daleko čuje. Saša za sebe kaže: „I can help you beat the market and showcase your innovation to a global audience.“ Certificirani je brand arhitekt i veliki zaljubljenik u gastronomiju, koji kroz ležeran i jasan pristup profesionalno plasira svoje znanje tamo gdje treba.

3.) FINTECH OF THE YEAR

Dobitnik je Aircash

Partner kategorije: Visa

 Aircash je prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik.

Licencirana su institucija za elektronički novac s licencom Hrvatske narodne banke koja vrijedi u svim državama Europske unije. Upisani su u EU registar institucija za elektronički novac od krovnog regulatora EBA (European Banking Authority).

Aircash je proširio svoj tim na više od 100 zaposlenika, dok broj korisnika Aircasha premašuje milijun. Dostupan je na više od 200.000 prodajnih mjesta. Sedma su najbrže rastuća tehnološka kompanija u Srednjoj Europi prema programu Deloitte Technology Fast 50. Na 13. su mjestu u Europi prema Financial Timesu, najviše među hrvatskim tvrtkama.

4.) GAMING DESIGN AND ANIMATION OF THE YEAR

Dobitnik je Croteam

Partner kategorije: Vinarija Čobanković

Croteam je najpoznatija hrvatska tvrtka za programiranje igara i jedna od najstarijih gaming razvojnih firmi na svijetu koja se još od 1992. godine bavi razvojem igara i tehnologije game engine-a za PC, konzole, mobilne uređaje, VR-ove i online streaming platforme. Police će biti bogatije za još jednu nagradu u Croteamu, no samo ćemo reći – zasluženo!

5.) BLOCKCHAIN SERVICES PROJECT OF THE YEAR – nagrada za najkreativnije rješenje u pogledu kroštenja blockchain technologije

Dobitnik je Go Agro

Partner kategorije: Revuto

GoAgro je revolucionarna platforma koja spaja poljoprivredu i tehnologiju. Ovlašćuju investitore i poljoprivrednike da surađuju, inoviraju i prosperiraju. S GoAgro, vaš doprinos izravno podržava poljoprivrednike i agro-industriju. Svaka prilika za ulaganje pažljivo se provjerava kako bi se osigurala transparentnost i potencijal za rast. Zanimljiv dio projekta je i PIG NFT – revolucionarna kampanja prikupljanja sredstava koja investitorima pruža jedinstvenu priliku za izravno ulaganje u proizvodnju svinjskog mesa, bez potrebe za pokretanjem vlastite farme.

6.) MEDITECH PROJECT OF THE YEAR – nagrada za najbolji projekt koji koristi tehnologiju u medicinske svrhe

Dobitnik je TIS GRUPA

Partner kategorije: HAMAG-BICRO – Croatian agency for SMEs, Innovations and Investments

Hrvatska IT tvrtka TIS, u suradnji s neuropedijatrima, razvila je AI sustav koji na temelju video zapisa može dijagnosticirati neurorazvojne poremećaje kod dojenčadi. Ovaj sofisticirani alat za procjenu moždanih funkcija novorođenčadi predstavlja revolucionaran korak, imajući u vidu da je ovu vrstu poremećaja teško dijagnosticirati u tako ranoj dobi. Sam naziv projekta SENDD je skraćenica od System for Early Neurological Deviation Detection, odnosno digitalni sustav za rano otkrivanje potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčadi. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, moguća je rana intervencija koja bi mogla ublažiti ili potpuno zaustaviti daljnji razvoj bolesti.

7.) CYBERSECURITY PROJECT OF THE YEAR

Dobitnik je tvrtka KONČAR – DIGITAL za projekt PROZA DIGITAL.

Partner kategorije: Crowe Croatia

KONČAR – Digital je IT tvrtka Grupe KONČAR, usmjerena na projekte zelene energije i digitalne transformacije. Spajaju stogodišnje iskustvo Grupe KONČAR s talentima nove generacije, sve s jednom vizijom – biti pokretač održive digitalne energetike i društva.

Razvijaju digitalna rješenja i softverske platforme za pametno upravljanje energetikom, kritičnom i urbanom infrastrukturom te pametnim gradovima. Njihova certificirana rješenja koriste se na tisućama lokacija u Europi, Aziji, Africi i Južnoj Americi. Svojom stručnošću i iskustvom predvode zelenu energetsku tranziciju te pridonose dekarbonizaciji elektroenergetskog sektora Hrvatske i svijeta.

KONČAR ima preko 100 godina poslovanja i više od 5200 zaposlenika, od kojih je trećina visokoobrazovanih. Iza svih njihovih uspjeha stoje ljudi – od znanstvenika, inženjera, tehnologa do radnika u proizvodnji i svih zaposlenika koji doprinose uspješnom poslovanju.