You are currently viewing Riječ koja odjekuje svijetom: Kako Game changer promiče održivost u event industriji?

Riječ koja odjekuje svijetom: Kako Game changer promiče održivost u event industriji?

 • Post author:
 • Reading time:5 mins read

Game changer, kao dio Globalne inicijative za održivost u industriji događaja, donosi revolucionaran pristup organizaciji istih.

Održivost, pojam koji prelazi granice trendova i postaje temelj našeg djelovanja, odnosi se na način života i poslovanja koji zadovoljava trenutne potrebe, a istovremeno ne ugrožava sposobnost budućih generacija da zadovolje vlastite potrebe. U idealnom svijetu, ravnoteža između društva, okoliša i ekonomije postala bi norma.

Iako se sve više teži k tome, te je održivost pojam koji sve više odjekuje u svakom kutku planete, i dalje smo još daleko od tog ideala, te ima puno prostora za poboljšanje. Ipak, Game changer s ponosom ističe predanost stvaranju održivog iskustva za svoje posjetitelje, bez ikakvog kompromisa u kvaliteti.

Kako promičemo održivost?

Naša posvećenost održivosti manifestira se kroz niz konkretnih koraka koje smo poduzeli kako bismo smanjili štetan utjecaj na okoliš i promicanje društveno odgovornog ponašanja.

 • Održive vrećice za darove: Darovi za naše posjetitelje dolaze u vrećicama izrađenim isključivo od održivog pamuka.
 • Poticanje dijeljenja prijevoza: Apeliramo na sve naše posjetitelje da po dolasku dijele prijevoz s drugim sudionicima kako bismo smanjili emisiju stakleničkih plinova i doprinijeli smanjenju prometnih gužvi.
 • Recikliranje otpada: U našim prostorima za događanja odvajamo otpad radi učinkovitijeg recikliranja i smanjenja otpada na odlagalištima.
 • Upotreba recikliranih materijala: Kada izrađujemo dekoracije i materijale za događaje, preferiramo reciklirane materijale, čime podržavamo ciklus ponovne upotrebe.
 • Energetska učinkovitost: Korištenjem najsuvremenije tehnologije smanjujemo potrošnju električne energije, pridonoseći energetskoj učinkovitosti.
 • LED rasvjeta: Korištenje LED rasvjete omogućuje nam značajne uštede u potrošnji električne energije tijekom događaja.
 • Inovativna klimatizacija: Klimatizacija prostora najnovije generacije minimizira potrošnju struje za grijanje i hlađenje.
 • Podrška električnim vozilima: Naša parkirališta opremljena su punjačima za električna vozila, potičući korištenje održivog prijevoznog sredstva.
 • Prostor za bicikle: Svi naši prostori imaju odvojen prostor za parkiranje bicikala, promičući alternativne i održive oblike prijevoza.

Zašto je održivost važna?

Očuvanje okoliša: Održivost igra ključnu ulogu u zaštiti okoliša. Svijest o klimatskim promjenama, gubitku bioraznolikosti i iscrpljivanju prirodnih resursa potiče nas na traženje održivih rješenja koja smanjuju negativne utjecaje na planetu.

Ekonomska stabilnost: Održive tvrtke često su otpornije na promjene i bolje pripremljene za sve izazove tržišta.

Socijalna pravda: Održivost osigurava pravednu raspodjelu resursa i pristup osnovnim potrebama svim članovima društva. Također, održivost stvara zajednice koje pružaju jednake šanse svima.

Društvena odgovornost: Održivost je povezana s etičkim poslovanjem i društvenom odgovornošću. Tvrtke i pojedinci koji se zalažu za održivost prepoznaju svoju ulogu u stvaranju pozitivnih društvenih i ekoloških promjena.

Posljednje, ali ne i najmanje važno: Odgovorno ponašanje osigurava našim potomcima priliku da će jednog dana živjeti u okolišu bogatom resursima i zdravom društvu.

I ti možeš i moraš biti dio promjena!

Zapamtite: koliko god vam se činilo da ste “mali”, svatko od nas ima ključnu ulogu u oblikovanju održive budućnosti. Održivost je ključ za dugoročni opstanak naše planete, a svatko od nas može i mora biti zagovarnik pozitivnih promjena. Malo po malo, svijet se počinje mijenjati na bolje! Smanjenje potrošnje resursa, podrška održivim proizvodima i podržavanje inicijativa usmjerenih na zaštitu okoliša samo su neki od načina kako svatko od nas može pridonijeti globalnim promjenama. Što još čekate?