You are currently viewing Game Changer svjetlosni spektakl za 9000 posjetitelja u Crnoj Gori: Stvorit će ga duo čiju mračnu igru čeka globalna ekspanzija

Game Changer svjetlosni spektakl za 9000 posjetitelja u Crnoj Gori: Stvorit će ga duo čiju mračnu igru čeka globalna ekspanzija

  • Post author:
  • Reading time:4 mins read

Game Changer u Crnoj Gori donosi najveću izložbu svjetlosnog dizajna i animacije u svijetu video igara na Mediteranu. Ne propustite je od 4.-6. srpnja u čarobnom Tivtu.

9000 posjetitelja na svjetlosnom spektaklu u Tivtu

Tamo će glavno gradsko šetalište Pine zablistati u potpuno novom ruhu tijekom dvije festivalske večeri, 5. i 6. srpnja 2024. godine, za nevjerojatnih 9000 posjetitelja. Uz zvukove elektronske glazbe, posjetitelje će fascinirati svjetlosna izložba gaming dizajna i animacije koju je kreirao izuzetan tim iz “Archangel studios” koji stoji iza crnogorske video igre “Bleak Faith” koja je release date imala u ožujku 2023. godine.

Ovaj događaj dolazi u savršeno vrijeme – u istom mjesecu kada igra doživljava svoju svjetsku premijeru na Playstation platformi i obećava globalnu ekspanziju u suradnji sa Sony Interactive Entertainment. “Archangel studios” čine braća Rade i Mišo Vukčević te Mirko Stanić, a u nastavku saznajte više o njima i spomenutoj igri.

Legija lovaca koji štite čovječanstvo od čudovišta

“Bleak Faith: Forsaken” je horor RPG igra smještena u svijet zvan Omnistructure, u kojem je čovječanstvo na rubu izumiranja. Igrač preuzima ulogu člana Forsakena, legije lovaca osuđenih da štite čovječanstvo od raznih čudovišta koja lutaju pustošima i divljinama Omnistructurea. Prepuna uzbuđenja i opasnosti, igra pruža hardcore borbeno iskustvo iz trećeg lica koje igrače dovodi do krajnjih granica.

Počeci na Kickstarter-u

Godine 2019. developeri Mišo Vukčević i Mirko Stanić preko Kickstartera su uspjeli financirati razvoj igre. Tamo su prikupili više od 30.000 eura, a zatim su uslijedile i druge donacije, kao ona iz fonda koji je osnovan od strane Creative Montenegro u okviru Ministarstva kulture. Iako su igru iz malog nezavisnog studija “Archangel studios” planirali lansirati 2020. godine, taj se datum otegnuo. Unatoč tome, otkad je napokon ugledala svjetlo dana, igra ne prestaje oduševljavati i nizati uspjehe, posebno na globalnoj alternativnoj gaming sceni. Riječ je i o prvoj crnogorskoj PC igri na Steam-u, najvećoj digitalnoj distribucijskoj platformi za PC video-igre.

Talentirani trojac počeo je svoju priču iz dnevne sobe, a i danas ističu kako rade iz dnevnih soba stanova na relaciji Crna Gora-SAD jer najbitnije jest da imaju kompjutere i dobru internetsku vezu.

Prvi Game Changer u Crnoj Gori donosi bogat program i brojna uzbuđenja

Ovog ljeta, u razdoblju od 4. do 6. srpnja 2024., Tivat će biti epicentar tehnoloških inovacija kao nikada do sada. Game Changer festival Montenegro privući će više od 500 posjetitelja programima tijekom tri konferencijska dana. Ovaj događaj će biti prilika za umrežavanje i razmjenu ideja među liderima i stručnjacima iz ovih područja. Kruna festivala je svečana večer dodjele Game Changer Montenegro nagrada najprogresivnijim tehnološkim kompanijama i pojedincima iz Crne Gore. Ovim događajem Game Changer ne samo da nagrađuje izvanredne inovacije i dostignuća, već pozicionira Crnu Goru na globalnoj mapi kao poželjnu tehnološku destinaciju, koja ima razvijenu tech scenu i zajednicu izuzetnih talenata. Stay tuned!